Zahrádky u restaurací – použití infrazářičů KASPO
Použití světlých infrazářičů KASPO v polootevřených prostorách, jako jsou např. předzahrádky u restauracích v jarních a podzimních měsících se ukázalo jako velice vhodné a příjemné. Doposud totiž byly instalovány v těchto prostorách topidla – tzv. hříbky, které sice topily, ale s mizerným účinkem. Vyrábějí se totiž pouze na propan-butan, což je při každodenní výměně bomby nepohodlné a značně drahé. Navíc jsou nízké, takže na jednu osálanou část těla jde intenzivní teplo, na odvrácenou stranu jde jen okolní chlad.
Naším řešením je použití silnějších topidel, zavěšených co nejvýše je to možné, ideálně v alespoň v 2,5-3 metrech těsně pod stříškou nebo pergolou. Rozmístění je navíc třeba zvolit tak, aby bylo sálání směřováno na záda návštěvníků. Tak je to totiž nejpříjemnější. Pokud je možné zavěšení do této výšky, je celkový účinek solidní. Samozřejmě není možné očekávat tepelné klima jako uvnitř v restauraci, ale zákazníci jsou spokojeni. Protože jsme zahrádek zatemperovali již řadu, můžeme nabídnout individuální řešení, včetně např. ochrany plátěných pergol, vhodné regulace atd.